Brook Preloader

Goldman Sachs Post-M&A corporate herstructuring

About the project

Situatie: Goldman Sachs heeft in april 2022 de overname van de vermogensbeheertak van NN Group, NN Investment Partners, voltooid. Na de overname wordt een omvangrijk en meerjarig integratieprogramma ontwikkelt. De gecombineerde organisatie heeft entiteiten en vergunningen in tal van landen in Europa. En naast vermogensbeheer is Goldman Sachs ook actief met bancaire activiteiten in Europa. Als onderdeel van de integratie van NN Investment Partners in Goldman Sachs wordt ook een optimalisatie beoogd van de corporate structuur van vennootschappen, branches en bijbehorende vergunningen in Europa.

Uitdaging: De uitdaging is om de corporate en vergunningenstructuur te combineren en versimpelen, zodanig dat er een platform ontstaat voor verdere groei van de business in Europa en wereldwijd. Context van het programma is zeer complex: een sterk internationale setting met entiteiten en vergunningen in meer dan 10 landen, complex intern stakeholdersveld en vele externe betrokken partijen, waaronder service providers, adviseurs, externe bestuurders en toezichthouders. De programma manager acteert op board level, in een internationale context en met zeer complexe vraagstukken op tafel. Sterk inhoudelijk programma management is cruciaal voor succes. Daarbij is diepgaande kennis van de industrie essentieel om de verschillende vraagstukken van oplossingen naar besluitvorming en executie te brengen .

Vraagstelling: Equitem is gevraagd om ondersteuning te verlenen bij dit post-M&A integratie traject. Onze ondersteuning bestond uit zowel integraal programmamanagement als projectmanagement van een aantal deelprojecten.