Brook Preloader

Equitem 100-dagen plan

Equitem 100-dagen plan

Hoe je het verschil maakt in je eerste 100 dagen

Als nieuwe leider met een stevige veranderopdracht zijn je eerste 100 dagen cruciaal. In een hele korte tijd moet je een goed beeld vormen van de organisatie, een plan neerleggen op basis van jouw visie voor de toekomst en een goede eerste indruk achterlaten bij jouw mensen. Je eerste periode biedt ook een enorme kans om jouw plan ook echt te laten slagen. Zorg dus dat deze dagen zo effectief en efficiƫnt mogelijk worden benut. Geen tijd te verliezen; je bent immers niet voor niets als nieuwe leider aangesteld!

Wat jou te doen staat

In deze tijd van steeds snellere verandering staat ook jouw organisatie voor de moeilijke taak zich aan te passen om te overleven. De kosten moeten omlaag, de omzet moet omhoog, de time-to-market van innovaties moet korter. En nog waarschijnlijker in deze tijd, een combinatie van deze doelen. Je houdt van uitdagingen en vol energie ben je aan de slag gegaan om je team en de rest van de organisatie te leren kennen. Terwijl jij bezig bent om indrukken op te doen en jouw beeld verder scherp te stellen, spelen er wellicht acute issues die direct je persoonlijke aandacht en daarmee tijd van je vragen. Tijdens de eerste maanden kijken de mensen in jouw team en de rest van de organisatie met meer dan normale belangstelling naar jou. Iedereen is altijd vol verwachting van een nieuwe leider. Hoe je vanaf de start in je nieuwe rol communiceert bepaalt in grote mate het beeld en de verwachting van al deze mensen. In jouw situatie heb je weinig tijd om de enorme hoeveelheid nieuwe informatie die er op je afkomt te doorgronden en te duiden. Tegelijk is er wel een verwachting, of zelfs een concrete opdracht, om op korte termijn met een visie en een plan te komen.

De kwaliteit van het plan na 100 dagen van een nieuwe leider bepaalt grotendeels het succes van zowel de leider als het bedrijf of afdeling in de periode daarna. Deze eerste 100 dagen zijn dus je meest cruciale dagen voor succes in je nieuwe rol! Op basis van onze ervaring geven we je 3 tips die je direct kunt toepassen.

Je kunt het artikel hieronder downloaden!