Brook Preloader

Dora

De Digital Operational Resilience Act (DORA) is een wetgevingsvoorstel binnen de Europese Unie dat gericht is op het waarborgen van de veerkracht en betrouwbaarheid van digitale diensten in de financiële sector. Dit wordt bereikt door middel van heldere richtlijnen en vereisten die een robuust kader vaststellen om financiële instellingen te beschermen tegen cyberaanvallen en andere digitale verstoringen. Het uiteindelijke doel is om de impact van digitale incidenten te beperken en de continuïteit van financiële dienstverlening te waarborgen. Op 17 januari 2025 wordt DORA van toepassing. Dan moeten financiële entiteiten compliant zijn met DORA en de technische reguleringsnormen.

Bij Equitem begrijpen we de complexiteit en uitdagingen die gepaard gaan met DORA. Ons team staat klaar om uw organisatie te ondersteunen bij het begrijpen en implementeren van de benodigde aanpassingen. Of het nu gaat om een impactanalyse, training, opstelling/aanpassing van ICT-beleidsdocumentatie, opstelling van een testprogramma, analyse/wijziging van contracten of het inrichten van toezicht op ICT-dienstverlening, wij bieden uitgebreide ondersteuning.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over hoe we uw organisatie kunnen ondersteunen bij het navigeren door de DORA-vereisten. Ons doel is om samen met u, door middel van een pragmatische aanpak, een veerkrachtige digitale toekomst op te bouwen, waar uw organisatie is voorbereid op en voldoet aan deze nieuwe regelgeving.

Neem contact met ons op!

Neem snel contact met ons op om te ontdekken wat we voor u kunnen betekenen.